Animo Dierenartsencentrum Blog

Voorbereiding weideseizoen voor uw schapen, geiten en rundvee

Voorbereiding weideseizoen voor uw schapen, geiten en rundvee

Beste schapen-, geiten- en/of rundveehouder,

Het voorjaar staat weer voor de deur. Vele dieren kijken reeds volop naar de eerste zonnestralen en staan te popelen om weer naar buiten te kunnen.

Voorbereiding weideseizoen

Een goede voorbereiding van het weideseizoen kan zorgen voor een goede overgang en een zorgeloze zomer. Zorg voor een goede en strategische  ontworming van uw dieren. Ontwormde dieren kunnen uw weidebesmetting op een lager peil  brengen.

Vooraleer de dieren de volle weidebeloop te geven, worden best nog eens de hoefjes nagekeken. Te lange klauwen worden bijgeknipt opdat ze op een normale manier zouden kunnen afslijten.

Blauwtong virus

In Frankrijk woedt er reeds enkele jaren opnieuw het Blauwtong virus. Tien jaar geleden hebben we met dit virus ook kennis kunnen / moeten maken. Met veel  sterfte tot gevolg.  Het virus zit momenteel op  +/- 40 km van onze grens. De verwachtingen zijn dat het virus dit jaar ons land binnen komt.

Door uw dieren tijdig te laten vaccineren kan er veel ellende bespaard worden. De kosten worden deels door de overheid betaald en mogen bijgevolg geen hinderpaal zijn om de dieren niet te beschermen.

Meer over het Blauwtong virus

Kort samengevat: een goede strategische ontworming, een vaccinatie tegen Blauwtong en een pedicure zullen uw dier een goede en veilige start van het nieuwe weideseizoen bezorgen.

Veel succes!