Animo Dierenartsencentrum Blog

Artrose bij de hond

Artrose bij de hond is een alledaags voorkomend feit. Meestal met toenemende leeftijd neemt de ernst hiervan toe. Echter wordt er al artrose vastgesteld bij jongere honden.

Lees meer

Selectief droogzetten en selectief behandelen

Zestig tot 70% van het antibioticumgebruik op de Vlaamse melkveebedrijven gaat naar de preventie (30%) en de behandeling (40%) van mastitis of uierontsteking. Om antibioticaresistentie tegen te gaan, willen we het antibioticumgebruik doen dalen. Hiervoor is een betere uiergezondheid via een beter mastitismanagement de essentie.

Lees meer

Beenprothese bij de hond

Een beenprothese bij de hond is nog niet alledaags, maar heeft in onze praktijk toch al zijn ingang gevonden. Ondanks de evolutie in de diergeneeskundige orthopedie, hoort een amputatie van een lidmaat  soms tot de enige oplossing. Voornamelijk wanneer het lidmaat dermate beschadigd  of niet meer volledig is, is een amputatie vaak de enige uitweg. […]

Lees meer

Klauwverzorging bij rundvee

Onze praktijk heeft geïnvesteerd in een hightech klauwverzorgingsbox. Op die manier kan de klauwverzorging bij rundvee op een zeer dier- en mensvriendelijke wijze gebeuren.

Lees meer

Animo dierenartsen dansen jerusalema

Animo dierenartsen dansen Jerusalema. Teamwork ! Dank aan iedereen voor de medewerking !

Lees meer

Een hond in een oververhitte auto!

Bij een buitentemperatuur van 35 graden, stijgt na 10 minuten de temperatuur  in de auto tot 45 graden. Honden kunnen enkel hun warmte kwijt door te zweten via hun voetzolen en door te hijgen. Bijgevolg geraken zij moeilijk afgekoeld.

Lees meer

Geboortedatum voorspellen met progesteronbepaling

Onze praktijk heeft een in-huis labo waarmee de progesteronconcentratie snel bepaald kan worden, evenals een echotoestel waarmee de pups, tijdens de dracht, opgemeten kunnen worden!

Lees meer

Een nieuwe website voor kattenliefhebbers :

Een nieuwe website met info voor de kattenliefhebber.

Lees meer

Progesteron bepaling bij de teef

Vanaf heden kunnen we in ons eigen gloednieuw labo ook de progesteronwaarde bepalen. Dit met dezelfde betrouwbaarheid als een extern labo maar veel vlugger. Na een 30 tal minuten is de uitslag reeds bekend

Lees meer

Safety First ; COVID -19 maatregelen in onze praktijk

Safety First : maatregelen in onze praktijk naar aanleiding van COVID-19. Op deze manier hopen we om onze klanten en ons team veilig doorheen deze crisis te loodsen.

Lees meer