VetPlan® Gezondheidscheck

De jaarlijkse gezondheidscheck is opgenomen in ons VetPlan.

De gezondheidscheck  voor uw hond, kat of konijn is een algemene controle uitgevoerd door een dierenarts, waarbij het huisdier klinisch wordt onderzocht. Een klinisch onderzoek bestaat over het algemeen uit het controleren van de ademhaling, pols, slijmvliezen, lymfeknopen, huid, vacht en nagels. Tevens wordt er gekeken naar de ogen, de oren en het gebit. Indien nodig kan de temperatuur worden gemeten. De dierenarts zal ook naar het hart en de longen luisteren en palpeert de buik. Uiteraard wordt het gedrag en de bewegingen van het huisdier ook meegenomen in de beoordeling.

Samen met informatie van de eigenaar over leefgewoontes, eet- en drinkgedrag en mogelijke problemen of veranderingen in het gedrag van het huisdier, bepaalt de dierenarts de gezondheidsstatus van het huisdier. Dit alles heeft als doel om afwijkingen te kunnen waarnemen en met de eigenaar te bespreken.

Kleine gezondheidsproblemen kunnen zich namelijk, als ze niet worden behandeld, op de achtergrond ontwikkelen tot ernstigere problemen. Hoe eerder een aandoening vastgesteld
wordt, hoe groter de kans op behandeling en mogelijk volledig herstel.

Er wordt ten slotte meteen actie ondernomen. Een regelmatige gezondheidscheck vergroot de kans dat ziektes tijdig worden opgespoord en daarom houdt u uw dier langer gezond. Als bij de gezondheidscheck vastgesteld wordt dat het dier mogelijk ziek is, kan het nodig zijn om verder onderzoek uit te voeren, zodat een behandeling ingesteld kan worden. Deze verdere onderzoeken zijn niet opgenomen in het VetPlan.